Övervakningsresultat

Ringo rotade i lådan vid fotänden av sängen och hittade till sist i en liten ask det han sökte efter. En liten minikamera med sändare som han använt i sin ungdom. Han och hans klasskamrater på Meidornes gymnasium hade använt den för att tjuvkika på flickorna i diverse omklädningsrum tills de tog studenten. Då hade de lottat om vem som skulle få den och Ringo hade vunnit.

Den hade dock legat i asken sedan dess. Nuförtiden fanns de mindre kameror som var flera gånger bättre men det skulle inte behövas. De som var ombord hade så olika kroppstyper, eller längd så man skulle nog se hur tydligt som helst vem det var som stal mat. Dessutom skulle inte kameran vara så synlig heller där han planerade att sätta den.

Han begav sig till motorrum ett och stannade till precis utanför dörren och satte upp den lilla kameran i en liten vrå i närheten av dörrkarmen. Inne i motorrummet tog han upp sin lilla portamon och ställde in kamerans frekvens på den. Bilden framträdde. Det var mörkt men det gick att se maten relativt tydligt. Han hade lyckats placera kameran perfekt. "Heh... Fyfan vad bra jag är..." mumlade han för sig själv. Sedan gick han upp till sin hytt och lade sig i sin säng. Den lilla portabla monitorn hade han hängt lättöverskådligt på väggen. Sedan somnade han.

Nästa morgon kom han utrusande till de som satt vid frukosten. "Det när nåt i lastutrymmet som tar maten och det är inte en av oss!" Ludd avbröt sig i sin havregrynsgröt. "Hur vet du det Ringo? Har du sett nåt?" Ringo stannade upp och slängde fram sin portamon till Ludd. "Kolla själv Oberon. Jag har spolat fram till när det händer." Ludd tittade på den lilla skärmen på bordet. "Har du satt upp övervakningskameror i lastutrymmmet?" "Jag tänkte det var bäst att få ett snabbt avslut på det här! I stället för att det ska fortsätta och alla ska misstänka varandra. Ja, jag satte upp en kamera men allvarligt talat. Vi behöver öka säkerheten här." Gideon nickade. "Trodde aldrig jag skulle säga det här, men Ringo har en vettig tanke där." Ludd nickade och satte igång monitorn.

Efter några sekunder såg man något som släpande, hukande tog sig fram från någon gömma utanför kameran som tog sig fram till maten och snabbt öppnade och stängde efter sig. Man såg hur denna varelse, klädd i någon form av slöja eller klänning tog konserver och smet ur bild igen. Ludd stängde av portamonen och gav illbaka den till Ringo som nu lugnat ner sig. "Gideon. Det verkar som om vi har en fripassagerare. Skulle du vilja hitta denna liftare och ta upp den hit?" Gideon Junder reste sig upp med en allvarlig blick. "Ska bli kapten. Sacks. Du kommer med mig." Så sprang de två männen ner mot lastrummet och Ludd satte sig ner och avslutade sin havregrynsgröt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0